Genel İngilizce I
ENGL1201
Temel dilbilgisi yapıları ve cümle kalıpları. Somut türden kişisel detay ve ihtiyaçlara yönelik temel çeşitliliğe sahip basit ifadeler. Temel selamlama ve uğurlama ifadeleri. Günlük rutinler. İnsanların ve mekanların tanımlanması. Kişisel profiller. Sosyal ağlar. Resmi olmayan e-posta mesajları.
AKTS
4Kredi
3Saatler
(4 + 0 + 0 )Yönetim İlkeleri
İŞLE1302
Genel ilkeler, ana konular ve hızla gelişen işletme alanında gerekli olan terminolojiler. Genel yönetim sorunları/konuları. Türkiye dinamikleri ve Türkiye'deki gerçek işletmelere ilişkin olay uygulamaları.
AKTS
6Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 0 )Matematik I
MATE1301
Gerçel sayılar kümesi. Fonksiyonlar. Özel fonksiyonlar. Simetri, kaydırma ve yansıtmalar. Doğrular. Karesel fonksiyonlar. Denklem sistemleri. Üstel ve logaritmik fonksiyonlar. Logaritmanın özellikleri. Limitler ve süreklilik. Türev. Türev kuralları. Zincir kuralı. Logaritmik ve üstel fonksiyonların türevleri. Kapalı türev. Logaritmik türev. Yüksek mertebeden türevler. Yerel ekstremum değerleri. Kapalı aralıkta mutlak ekstremum değerleri. Konkavlık. İkinci türev testi. Asimptotlar
AKTS
5Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 0 )Türkçe I
TÜRK1201
İletişim, iletişim öğeleri, iletişim türleri, sözlü ve yazılı iletişim ve sunum, etkili iletişim becerileri; dilin tanımı ve önemi, dil –toplum, dil - kültür ilişkisi, dil ve yazın ilişkisi; konuşma dili-yazı dili, anadil, ölçünlü dil, lehçe, ağız, özel diller ; Türkçenin anlam, ses ve biçim (yapı) özellikleri; yazım ve noktalama kuralları. Anlatımın özellikleri, türleri; konu ve konunun sınırlandırılması; yazı dili ve özellikleri, yazılı anlatım düzeni (yazılı anlatımda planlama), anlatım biçimleri, yazılı anlatım türleri, yazılı anlatımın özellikleri, anlatım bozuklukları.
AKTS
2Kredi
2Saatler
(2 + 0 + 0 )Bilişim Sistemlerinin Temelleri
YÖBİ1111
Günümüz Küresel İşletmelerinde Enformasyon Sistemleri. Küresel E-İş ve İşbirliği. Enformasyon Teknolojileri Altyapısı ve Gelişmekte Olan Teknolojiler. İş Zekasının Temelleri: Veri Tabanları ve Enformasyon Yönetimi. Enformasyon Sistemleri Güvenliği. Operasyonel Mükemmelliğin ve Müşteri Yakınlaşmasının Başarılması: Kurumsal Uygulamalar. E-Ticaret: Dijital Pazarlar, Dijital Ürünler. Bilgi Yönetimi. Karar Vermeyi Güçlendirme. Enformasyon Sistemleri Kurulumu. Küresel Sistem Yönetimi. Enformasyon Sistemlerinde Etik ve Sosyal Konular.
AKTS
6Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 0 )Algoritmalara Giriş
YÖBİ1113
Problem çözme ve programlama. Soyutlama. Problem ve göstergelerin analiz edilmesi. Parçalama. Desen tanıma. Akış diyagramları. Temel veri tipleri. Değişkenler. Sözde kod. Kontrol yapıları: Sıralama ifadesi. Karar ifadesi. Seçenekler sunma. Mantıksal yapılar. Bileşik mantık operatörleri. Tekrarlama yapıları. Döngüler. Algoritma tasarımı. Örnekler.
AKTS
7Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 0 )İktisada Giriş
EKON1005
Kaynaklar ve kıtlık; arz ve talep; karma ekonomi; pazar yapısı; milli gelir, konjonktür dalgalanmaları, işsizlik ve enflasyon; para, banka ve para politikası; uluslararası ticaret ve finans.
AKTS
5Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 0 )Genel İngilizce II
ENGL1202
Basit dilbilgisi yapıları ve cümle kalıpları. İnsanların, yaşam ve çalışma koşullarının, günlük rutinlerin, hoşa giden ve gitmeyen konuların betimlenmesi ya da sunumu. Birincil öneme sahip konular (örn: kişisel ve ailevi bilgiler, alışveriş, yerel coğrafya, iş durumu) ile ilgili kalıplar ve ifadeler. Karşılaştırmalar. Resmi e-posta mesajları.
AKTS
4Kredi
3Saatler
(4 + 0 + 0 )Ayrık Matematik
MATE2103
Önerme mantığı. Doğruluk tabloları. Mantıksal denklikler. Önerme fonksiyonları ve niceleyiciler. Çıkarım kuralları. İspat yöntemleri ve stratejileri. Kümeler. Kümeler üzerinde işlemler. Fonksiyonlar. Diziler ve toplamlar. Bölünebilirlik. Modüler aritmetik. Tümevarım ve güçlü tümevarım. Özyinelemeli tanımlar ve yapısal tümevarım. Temel sayma teknikleri. Güvercin yuvası ilkesi. Permütasyonlar ve kombinasyonlar. Ekleme-çıkarma. Bağıntılar. Denklik bağıntıları. Çizgeler. Ağaçlar.
AKTS
6Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 1 )Türkçe II
TÜRK1202
Anlatımın özellikleri ve türleri; yazı ve konuşma türleri; sözlü ve yazılı iletişim ve sunum becerilerinin ve dilin, dünya ve Türk Edebiyatı ustalarından seçilmiş metinlerle anlatılması, kavranması ve çözümlenmesi. Dil-Edebiyat ilişkisi; dilin edebiyat yoluyla zenginleşmesi. Özgün edebiyat metinleri. Dil ve düşünce arasındaki ilişki. Terimlerin ve kavramların edebiyat metinleri üzerinden analizi. Türk Edebiyatı alanındaki akımların özeti.
AKTS
2Kredi
2Saatler
(2 + 0 + 0 )