Bilimsel Araştırma Teknikleri, Araştırma ve Yayın Etiği
GSKE503
Akademik araştırmalarda bilimsel yöntem, araştırmaya giriş. Araştırma probleminin tanımlanması, araştırma tasarım, anket tasarımı, örnekleme yöntemleri, veri toplama yöntemleri. Araştırma ve yayın etiği. Doğru referans vermek. Yurtiçi ve yurtdışı kütüphanelere ilişkin araştırma örnekleri.
AKTS
7Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 0 )Seçmeli Ders
GSRM-250-I
Seçmeli Ders
AKTS
8Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 0 )Resim I
GSRM501
Resim sanatına ilişkin araştırma ve uygulamalı çalışmalar. Desen ve boyasal araştırmalar. Sanat eserinin üretim süreçlerinde sanatçı adaylarının kendi sanatsal deneyimlerinin yaratılmasına yönelik araştırmalar. Kişinin fantezi ve hayali kaynaklarının sanatta kullanımı, model ve içsel kaynaklardan faydalanarak görsel düşünce ve imajların çalışmanın gerektirdiği araç ve gereçlerle anlatımı.
AKTS
9Kredi
3Saatler
(6 + 0 + 0 )Baskıresim
GSRM504
Baskıresim sanatına ilişkin araştırma ve uygulamalı çalışmalar. Resim sanatına ilişkin proje ve konseptlerin değişik baskı teknikleri içinde gerçekleştirme olanaklarının araştırılması. Sanat eserinin üretim süreçlerinde sanatçı adaylarının kendi sanatsal deneyimlerinin yaratılmasına yönelik araştırmalar. Kişinin fantezi ve hayali kaynaklarının sanatta kullanımı, model ve içsel kaynaklardan faydalanarak görsel düşünce ve imajların çalışmanın gerektirdiği araç ve gereçlerle anlatımı.
AKTS
7Kredi
3Saatler
(4 + 0 + 0 )Karşılaştırmalı 20.yy Batı Sanatı-I
GSRM523
20.yy. başındaki öncü sanat akımları ve sanatsal yaklaşımların, konunun ilgi sınırları içinde dönemlerinin siyasi, toplumsal, ekonomik ve teknolojik belirleyicileri yanı sıra bilim ve felsefedeki gelişmeler ışığında geçirdiği evreler ve dönüşümlerin incelenmesi.
AKTS
7Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 0 )Çağdaş Türk Sanatı ve Yeni Açılımları
GSKE526
Türk sanatının gelişim evreleri. Batılılaşma olgusu. Yeni Türk devletinin kurumsallaşma süreci bağlamında Türk Sanatı’nın 1940’lı ve 50’li yıllara kadar yaşadığı evre. Öne çıkan bireysel tavır ve grupsal etkinlikler. Türkiye’de 1950 sonrası çok partili demokratik sisteme geçişle birlikte Türk Sanatı’nda beliren sosyo-kültürel değişimler. Bu bağlamda öne çıkan sanatsal tavır, yaklaşım ve eserleri, çağdaş sanat düşüncesi paralelinde karşılaştırmalı olarak değerlendirme.
AKTS
7Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 0 )Lisansüstü Seminer
GSRM500
Bu ders, öğrencilerin seçtikleri bir konu ya da bir sanatçının sanatı üzerine değerlendirme ve sunum çalışmaları şeklinde yürütülür. Ders; konferans, seminer ve workshop etkinlikleriyle desteklenir.
AKTS
2Kredi
0Saatler
(0 + 0 + 0 )Resim II
GSRM502
Resim-I‘in devamı olarak resim sanatına ilişkin ileri düzey araştırmalar. Proje ve konsept bazında çalışmalar. Sanatsal yaratım süreçlerinde sanatçı adaylarının kendi sanatsal deneyimlerini araştırmalarına yönelik çalışmalar. Kişinin fantezi ve hayali kaynaklarının sanatta kullanımı; Model ve İçsel Kaynaklardan faydalanılarak görsel düşünce ve İmajların çalışmanın gerektirdiği araç ve gereçlerle anlatımı.
AKTS
9Kredi
3Saatler
(6 + 0 + 0 )Karşılaştırmalı 20.yy Batı Sanatı-II
GSRM524
1950 sonrası ortaya çıkan yeni kültür ve sanat hareketleri –anti kültür hareketleri ve bunun sanata yansıması gibi- akımlar ve sanatsal yaklaşımların, dönemin siyasi, toplumsal ve ekonomik ve teknolojik belirleyicileri yanı sıra bilim ve çağdaş felsefedeki gelişmeler ışığında geçirdiği evreler ve dönüşümlerin incelenmesi.
AKTS
7Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 0 )Yüksek Lisans Tezi
GSRM590
Tezli Resim Yüksek Lisans öğrencisi bir yüksek lisans tezi hazırlar. Bu tez, üzerinde kuramsal olarak çalışılan bir konu olabildiği gibi, öğrencinin kendi sanat çalışmalarını da kapsayan bir tez olabilir. Tez ve sanat çalışmaları bir akademik danışmanın gözetiminde hazırlanır
AKTS
60Kredi
0Saatler
(0 + 0 + 0 )