Yüksek Öğretim Kurumlarında Lisans/Ön lisans Düzeyindeki Programlar arasında Geçiş ve Kurum içi yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak nitelikler, gerekli belgeler, ayrılan kontenjanlar ve diğer hususlar aşağıda yer almaktadır.
Kayda dair;
Soru ve sorunlarınız için, oidbofis@isikun.edu.tr
Ücrete dair soru ve sorunlarınız için, finans@isikun.edu.tr
Işık Üniversitesinin Fakülte ve Bölümleri arasında yapılan yatay geçişlerde, hazırlık sınıfını başarı ile geçen öğrencilerde İngilizce Yeterlik şartı aranmaz.
Işık Üniversitesi dışından gelecek öğrencilere uygulanan sınav bilgisine aşağıdaki linkten ulaşılabilir:
https://www.isikun.edu.tr/akademik/sfl/sinavlar
2024‐2025 Eğitim ‐ Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Kayıt İngilizce Sınav Takvimi;
İngilizce Sınav Tarihleri;
BAŞVURU EVRAKLARI
Uluslararası İngilizce yeterlik belgesi (TOEFL, YDS, KPDSS vs) Bu belgeler yok ise, Işık Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınavına girilecektir. Sınavda başarılı olunması halinde Lisans ya da Ön lisansa başlanılacaktır. Aksi durumda bir sene İngilizce Hazırlık sınıfı okunacaktır.
(EK MADDE-1)
Daha önce Merkezi Puan ile Başvuru yapmayanlar;
BAŞVURU EVRAKLARI
Uluslararası İngilizce yeterlik belgesi (TOEFL, YDS, KPDSS vs.) Bu belgeler yok ise, Işık Üniversitesi İngilizce Sınavına girilecektir. Sınavda başarılı olunması halinde Lisans yâda Ön Lisansa başlanılacaktır. Aksi durumda İngilizce Hazırlık sınıfı okunacaktır.
!!!Belgelerin Işık Üniversitesi öğrencileri için e campus alanına yüklenmesi ve ayrıca online olarak taranarak oidbofis@isikun.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.
Kurumdışı ek madde-1 ile geçiş yapacak adayların online olarak taranarak oidbofis@isikun.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.
Eksik belgelerle işlem yapılmayacaktır.
Öğrencilerimiz e-campuse giriş yaptıklarında ana sayfada karşılarına gelen "Kurum içi Yatay Geçiş Başvurusu" linkine tıklayarak başvuruyu gerçekleştirebilir.
İngilizce Programlar için Hazırlık Sınav sonucu
!!! Belgelerin online olarak taranarak oidbofis@isikun.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Eksik belgelerle işlem yapılmayacaktır.
https://e-campus.isikun.edu.tr/basvurular/kurumlararasiyataygecis
MADDE 1- 3/3/2019 tarih ve 30703 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Işık Üniversitesi Yatay Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ve Kredi Transferi Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Başvurular, adayların genel not ortalaması ile programın puan türünde yükseköğretime kayıtlı olduğu yıldaki ÖSYS/YKS puanının %60'ı hesaplamaya dahil edilerek Senato tarafından belirlenmiş olan kriterlere göre değerlendirilir ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır. Merkezi yerleştirme puanı ile yapılan geçiş başvurularında, adaylar doğrudan ÖSYS/YKS puanlarına göre sıralanır. Not ortalaması ile yapılan geçiş başvurularında adayların sıralamasında kullanılacak değerlendirme puanı aşağıdaki formülle hesaplanır: Değerlendirme puanı = [(Adayın geçeceği programın puan türünde ÖSYS/YKS puanı / Geçiş yapılacak programın ilgili yıldaki ülke tavan puanı) * 60] + [Yüzlük sistemde genel not ortalaması * 0,40]."
Merkezi (Ek Madde-1) Yatay Geçiş başvurusu;
https://e-campus.isikun.edu.tr/basvurular/merkeziyataygecis
Kontenjanlar, Taban ve Taban Puanlara ait dokümanlara sayfanın en aşağısında yer alan bölümden ulaşabilirsiniz.
Güz yy Yatay geçiş Kesin Kayıtları 2-4 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşecektir.
Başvuru sırasında alınan belgeler , kvkk metni ve mali işler daire başkanlığına yapılan ödeme dekontu sonrası kayıtlar gerçekleşecektir.
Kayda dair;
Soru ve sorunlarınız için, oidbofis@isikun.edu.tr
Ücrete dair soru ve sorunlarınız için, finans@isikun.edu.tr
2022-23 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Takvimlerine aşağıdaki dosyalardan ulaşabilirsiniz.
Yatay geçiş uygulaması hakkında özet bilgiye aşağıda yer alan dosyadan ulaşabilirsiniz.
Önlisans ve Lisans Düzeyinde Programlar Arası Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğine aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz. (24.04.2010 tarihli YÖK Yönetmeliği)
Altta yer alan başlıklar ile yatay geçiş yapabilirsin;
Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek-1 Madde): Mevcut üniversitene kayıt olduğun yıl aldığın merkezi yerleştirme puanlarınla yatay geçiş yapabilirsin. Kayıt olduğun yıldaki merkezi yerleştirme puanın, geçmek istediğin bölümün aynı yıldaki puanına eşit veya ondan yüksek ise o bölüme yatay geçiş yapabilirsin.
Ek Madde 1 ile – Merkezi Yatay geçişlerde bölümler arası yatay geçiş yapılabilmektedir. Ön lisanstan Lisansa, Lisanstan Ön lisansa merkezi puan ile 1 defaya mahsus olmak üzere geçiş yapabilirsin.
Ortalama ile Yatay Geçiş (GNO): Ortalama ile sadece aynı düzeydeki ve eşdeğer programlar arasında geçiş yapılabilirsin. Bunun için mevcut üniversitende bitirdiğin dönemlere ait genel not ortalamanın en az Işık Üniversitesi Yatay geçiş yönetmeliğinde belirtilen kriterlere sahip olman gerekmektedir.
Elbette. Açık Öğretim bölümlerinden üniversitemize hem merkezi yerleştirme puanınla (Ek-1 Madde) hem de ortalamanla (GNO) yatay geçiş yapabilirsin.
Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişlerde tüm kurallar aynı iken GNO ile geçişlerde üniversitende bitirdiğin dönemlere ait genel not ortalamasının üstte yer alan link çerçevesinde olması gerektiğini unutmamalısın.
Elbette.
Okul uzatan öğrenciler de Ek-1 Madde kapsamında yatay geçiş yapabilmektedirler. Bu durumda yine mevcut üniversitene kayıt olduğun yıl aldığın merkezi yerleştirme puanına bakılmaktadır.
Yatay geçişlerde de azami okuma sürelerinin dikkate alındığını unutma.
Ek Madde-1 ile yatay geçiş hakkının bir kez olduğunu unutmamalısın, sonuç olarak, daha önce ek madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmayan tüm öğrenciler diledikleri dönemde yatay geçiş müracaatı yapabilirler…
2020-2021 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Kontenjanları Ve Öğrenim Ücretlerine web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Yatay geçiş başvuruları için son tarih 29 Ocak 2021…
Kaçırdı isen üzülme, gelecek dönem Ağustos ayında Güz yarıyılında başvuru yapabilirsin.
Eğitim dili İngilizce olan programlara puanın tutuyor ise geçiş yapabilirsin, Işık Üniversitesi İngilizce sınavına yada İngilizce hazırlık yönergesinde yer alan sınavlarda başarılı olman halinde İngilizceyi atlayarak eğitimine devam edebilirsin.
2021 – 2022 Güz Döneminde yatay geçiş yapabilirsin.
Evet, merkezi yerleştirme (Ek-1 Madde) ile yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama (GNO) ile yatay geçiş yapılamamaktadır.
Hayır. Başarısız derslerinin olması yatay geçiş yapmana engel olmaz.
Yatay geçişlerde mevcut burslar geçerli değildir, puan aralığının yerinde ki bursu alabilirsin. Azami süre sonunda bursunun kesileceğini unutmamalısın.
Mevcut bölümünde aldığın ve başarılı olduğun dersler, geçmek istediğin bölümün dersleri ile içerik ve kredi açısından karşılaştırılır ve uygun görülen dersler Akademik Birim kararı ile muaf sayılır.
Hayır. Yatay geçiş kaydı tamamlandıktan sonra Üniversitemizden alacağın belgeyi KYK'ya ibraz edersen bursun devam eder. Tüm kayıtlar YÖKSİS aracılığı ile tarafımızdan Devletin ilgili mercilerine de iletilmektedir.
Elbette. Merkezi yerleştirme (Ek Madde 1) ile yatay geçiş kapsamında ön lisans ve lisans programları arasında geçiş yapabilirsin.
Daha önce geçiş yapmamalısın.
Ek Madde-1 ile yatay geçiş yaptı isen, 1 kereliğe mahsus olmak üzere eski bölümüne dönüş yapabilirsin.
2022-2023 Güz yarıyılı Yatay Geçiş Kesin Kayıt İşlemleri;
Yatay geçiş ile kabul alan öğrencilerimizin Kesin Kayıtları 01-02 Eylül 2022 Perşembe-Cuma tarihlerinde yapılacaktır.
Bu tarihler arasında kayıt yaptırmayan adaylarımızın başvurusu geçersiz sayılacaktır.
Yatay Geçiş başvuru sırasında verdiğiniz evraklar ile ücret yükümlülüğünüzü yerine getirdikten sonra kaydınız tamamlanacaktır.
Yatay Geçiş ile kesin kayıt yapacak olan öğrencilerimizin kayıtları online/çevrim içi olarak yapılacaktır.
Öncelikle 1-2 Eylül tarihlerinde öğrencilerimizin kayıt için;